Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Το λεωφορείο των 2 pesos

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πάει κανείς από το αεροδρόμιο του Buenos Aires στην πόλη: εμείς διαλέξαμε τον φθηνότερο! Το λεωφορείο 8! Στοιχίζει 2 pesos και κάνει πολύ πολύ ώρα να φτάσει στον προορισμό του! Να τονίσουμε εδώ πόσο σημαντικό είναι να έχεις κέρματα στην Αργεντινή και ειδικά στο Buenos Aires. Να φανταστείτε ότι υπάρχουν ειδικά «κιόσκια», τα monedas, στα οποία οι άνθρωποι σχηματίζουν απίστευτες ουρές για να κάνουν κέρματα (συναντήσαμε ένα τέτοιο, αργότερα στο σταθμό των τρένων της πόλης). Τα κέρματα αυτά σου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις τα λεωφορεία της πόλης, τα colectivos.
Η διαδρομή από το αεροδρόμιο ξεκινούσε από τα προάστια, και σιγά – σιγά μπαίναμε μες στην πόλη – με προορισμό μας την Plaza Mayo. Η κίνηση ήταν απίστευτη. Στην ερώτησή μας σε ένα συνεπιβάτη πότε φθάνουμε, πήραμε την απάντηση, κάτι σαν «έχει ακόμα....». Ο Δημήτρης δεν άντεξε... μετά από 3,5 ώρες διαδρομή, και χωρίς να έχουμε φτάσει στον ακριβή προορισμό μας, κατεβήκαμε όπως όπως από το λεωφορείο... για να επισκεφτεί σαν άνθρωπος μία τουαλέτα. Και άντε τώρα, φορτωμένος, στο Buenos Aires, να βρεις αυτή την τουαλέτα... αναγκαστήκαμε να πιούμε καφέ και να εκμεταλλευτούμε την τουαλέτα τους!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά απο 3,5 ώρες διαδρομή η κίνηση στην Αθήνα θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.Πάντως το διασκεδάζετε όπως και να'χει και εμείς παίρνουμε μια δόση ξεγνιασιάς απο το υπέροχο ταξίδι σας.
Να περνάτε suuuper και να ανεβάζετε videakia, videakia,videakia polla videakia

πολλά φιλιά
Σύλβια

Ανώνυμος είπε...

kalispera paidakia perimenoyme mera me tin mera kainoyrgia videakia kai sxolia apo to taksidi sas.
na eiste kala kai na pernate kalytera
filia polla apo Maria kai Niko kai tin ypoloipoi familia

Ανώνυμος είπε...

...πάλι η ίδια είμαι για να διορθώσω το *ξεγνοιασιά*

φιλιά
Σύλβια

photis_m είπε...

Μα καλά πόσο απέχει το αεροδρόμιο από το κέντρο της πόλης; Με αυτά που γράφετε για τις συγκοινωνίες του Μπουένος Άυρες, στο τέλος θα μας κάνετε να πιστέψουμε ότι όντως η Αθήνα είναι μια πολιτισμένη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Εύχομαι το "ταξίδι" με το No 8 bus, να αποτελέσει απλά μια κακή παρένθεση.