Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Αγαπημένα cafe στο Buenos Aires

Στο San Telmo του Buenos Aires υπάρχουν ορισμένα πολύ όμορφα, παλιά café, στα οποία μπορείς βεβαίως να πιείς καφέ, αλλά και μπύρα, όπως επίσης και να φας. Η διακόσμηση στα café αυτά, αλλά και η αίσθηση που σου δημιουργούν σου θυμίζει παλαιότερες εποχές. Από αυτά που επισκεφθήκαμε ξεχωρίσαμε δύο: το “El hipopotamo’’ και το ‘’Bar El Federal’’.
Το κάπνισμα στο Buenos Aires έχει απαγορευτεί εδώ και περίπου 3 χρόνια – είναι πιο μπροστά από εμάς. Εξάλλου αυτό συμβαδίζει με τη γενικότερη κατάσταση στην πόλη. Είναι πολύ ευρωπαϊκή πόλη, δεν έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη Νότια Αμερική, τουλάχιστον την αίσθηση που εμείς περιμέναμε για το Buenos Aires. Βεβαίως, υπάρχουν και μέρη τα οποία δε σου θυμίζουν πολύ Ευρώπη... Είναι πολύ σπάνιο και δύσκολο να βρεις κάποιο cafe που να έχει χώρο καπνιστών – ένα τέτοιο, το οποίο προτείνουμε για τους θεριακλήδες είναι το ‘’Bar El Federal’’.
Και το πιο φανταστικό στα bar και στα cafe, αλλά και γενικότερα στα καταστήματα, είναι ότι οι μπύρες είναι 1 λίτρου!!! Και η τιμή πολύ φιλική για τον καταναλωτή: στο Buenos Aires τη βρίσκεις περίπου 13 pesos (2 και κάτι ευρώ) στα cafe, ενώ στα καταστήματα κοστίζουν περίπου 5 Pesos – εφόσον βέβαια έχεις τα επιστρεφόμενα μπουκάλια. Κανένας δεν αγοράζει μπύρα, εάν δεν επιστρέψει πρώτα τα μπουκάλια- γιατί διαφορετικά τα πληρώνουν «πολύ» ακριβά: 2 pesos για το καθένα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Galinaki Dimitrako,

Mou aresei polu h mousikh kaluyh twn duo teleitaiwn epeisodiwn!!! Eseis paizete? Den 8a ekplagw na mou peite nai. To exeis to violi!!!

Polla filia kai kales mpuritses!

Georgia xxxx

Ανώνυμος είπε...

Nai, emeis paizoume... exoume arxisei na aytosxediazoume xalia'mousikes gia na kalyptoyme mousika ta video kai na mh mas zhtane dikaiwmata!!! exallou ola ta dikaiwmata einai dika mas!!!
Filakia kai apo mas!

jujares είπε...

Genial Chicos!!! Me encanto la musica!!!!
EStaremos esperando los proximos episodios!!!!
MUchos Besos!!
PAblo y Juli

Ανώνυμος είπε...

Muchas gracias!
La musica es nuestra. Somos felices que te encantas!
Tenemos problemos con el internet para los proximos episodios, pero hacemos el mejor!
Muchos besos!
Galini and Dimitris