Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Buenos Aires Colectivo


Μία από τις μέρες που μέναμε στη La Boca, κάναμε μία αρκετά μεγάλη περιήγηση σε διάφορα μέρη... στο όπου να ‘ναι με colectivos, τα λεωφορεία της πόλης δηλαδή. Πήραμε πρώτα το λεωφορείο 20 από το Caminito. Πέρασε από κάποιες – πιο – υποβαθμισμένες περιοχές της La Boca, μετά από το Puerto Madero - το λιμάνι με τους ουρανοξύστες - τους έτοιμους, και αυτούς που χτίζονται ακόμα – και κατέληξε στο Retiro: στο σταθμό των τρένων. Περιττό να πούμε ότι ο οδηγός πήγαινε με τα χίλια και ότι άνοιγε την πόρτα για στάση καμιά 100αριά μέτρα πριν τη στάση. Αφού είδαμε την απίστευτη ουρά που σχηματίζουν οι άνθρωποι στα monedas για να κάνουν τα γνωστά πολύτιμα κέρματα, σκεφτήκαμε να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με λεωφορείο – καλύτερο από το να περπατάμε για να δούμε την πόλη.
Πήραμε λοιπόν το 93 μέχρι το Palermo– όπως μας υπέδειξε από μόνος του ένας κύριος στη στάση, ο οποίος μας είδε να κοιτάζουμε το χάρτη και μας μίλησε – στα ισπανικά βεβαίως . Και να σου πάλι στο δρόμο για πίσω με το 152: πέρασε από την Avenida Santa Fe – κεντρικό εμπορικό δρόμο, με πολύ κίνηση – κι έφτασε στο τέρμα του, στη La Boca, περίπου 1,5 ώρα μετά. Να πούμε εδώ ότι τα λεωφορεία στο Buenos Aires κάνουν τεράστιες διαδρομές. Να φανταστείτε εμείς δεν το πήραμε το συγκεκριμένο από την αρχή του. Ολόκληρη η διαδρομή μπορεί να σε πάει μέχρι και την Ουρουγουάη!!!! Και σε όλες αυτές τις διαδρομές είχαμε βεβαίως φροντίσει να έχουμε κέρματα (1,20 pesos κατά κανόνα η διαδρομή), γιατί αλλιώς σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις εισιτήριο.

Τα colectivos είναι ιδιαιτέρως διακοσμημένα στο εσωτερικό τους. Κάθε οδηγός διακοσμεί το δικό του με άλλο στυλ: καθρέφτες (ακόμα και πάνω στο τιμόνι), μπιχλιμπίδια, οι απαραίτητοι ανεμιστήρες, ζόρικα, γυαλιστερά ζαντολάστιχα... και ο περίεργος θόρυβος, φσσσς, φσσσσς, φσσσς, καθώς φουσκώνονται τα λάστιχα εν κινήσει!

Πήραμε διάφορα colectivos κατά τις περιηγήσεις μας στο Buenos Aires… όταν δηλαδή δεν το κόβαμε φορτωμένοι με τα πόδια (και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αποστάσεις στο χάρτη μας φαίνονταν κοντινές, αλλά στην πραγματικότητα η κλίμακα του χάρτη μας ξεγελούσε για τα καλά!)

2 σχόλια:

Georgia είπε...

Καλά!!! Τι τεράστια ουρά ήταν αυτή στα monedas!!! Μου λέτε άλλη μια φορά γιατί είναι τόσο πολύτιμα τα κέρματα στην Αργεντινή;

Το Buenos Ayres, όπως δεν το είδατε ποτέ!!!!

Η φανατική σας θεατής,

Γεωργία χχχ

Υ.Γ. Με γεια και το καινούριο σας computer!!! xxxx

Armenakia είπε...

Ta kermara einai toso polytima sto Buenos Aires, giati an den exeis den mporeis na pareis lewforeio. Gia na vgaleis eisithrio sto eidiko mhxanhma mesa sto lewforeio prepei aparaithtws na exeis kermata!!!
Oi leptomereies tou Buenos Aires poy kanoyn th diafora!!!
Armenakia