Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

5 σενάρια μίας ληστείας – ή πόσες ευκαιρίες χάσαμε για να πιάσουμε το ληστή!

Ο Δημήτρης και η Γαλήνη κοιμούνται ευτυχισμένοι στο δωμάτιό τους. Είναι δωμάτιο για 5 άτομα, αλλά ευτυχώς το Hostel δεν είναι γεμάτο κι έτσι απολαμβάνουν το δωμάτιο όλο δικό τους.

Σενάριο 1

Το βράδυ, πριν πέσουν για ύπνο, κλειδώνουν την πόρτα του δωματίου. Κατά τις 5 τα ξημερώματα, ένας τύπος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα, αλλά όντας κλειστή δεν τα καταφέρνει... κι έτσι φεύγει. Ο Δημήτρης και η Γαλήνη κοιμούνται του καλού καιρού και όλα βαίνουν καλώς.

Σενάριο 2

Το βράδυ, πριν πέσουν για ύπνο, δεν κλειδώνουν την πόρτα του δωματίου, γιατί μπορεί να έρθει κι άλλος ενοικιαστής να μείνει στο δωμάτιο. Κατά τις 5 τα ξημερώματα, ένας τύπος ανοίγει την πόρτα, και μπαίνει στο δωμάτιο. Η Γαλήνη τον παίρνει χαμπάρι και ξυπνάει. Νομίζει ότι είναι κάποιος που θέλει να κοιμηθεί. Ο τύπος ανοίγει το φως, κοιτά γύρω του και εντοπίζει το τσαντάκι με όλα τα πολύτιμα έγγραφα. Η Γαλήνη αρχίζει να φωνάζει, ο τύπος τρομοκρατείται και φεύγει τρέχοντας χωρίς να πάρει τίποτα.

Σενάριο 3

Ο τύπος ανοίγει το φως, κοιτά γύρω του και εντοπίζει το τσαντάκι με όλα τα πολύτιμα έγγραφα. Στη συνέχεια, κλείνει το φως, παίρνει το τσαντάκι και βγαίνει από το δωμάτιο. Η Γαλήνη ξυπνάει τον Δημήτρη : «Δημήτρη, μας ληστέψαν». Μέσα στη γκαβομάρα της όμως, ενώ τον είδε δεν τον διέκρινε. Ο Δημήτρης ξυπνάει, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και βγαίνει με τα σώβρακα από το δωμάτιο να κυνηγήσει τον ληστή. Μετά πάει να ειδοποιήσει το ρεσεψιονίστ, ο οποίος κοιμάται του καλού καιρού, για να μην αφήσει να βγει κανένας από το ξενοδοχείο. Έρχεται και η Γαλήνη πανικόβλητη στη ρεσεψιόν. Επιστρέφοντας ο Δημήτρης στο δωμάτιο για να βάλει κανά ρούχο, συναντά έναν τύπο με ράστα να κατεβαίνει από τον επάνω όροφο, ο οποίος του λέει στα αγγλικά: «Τι με κοιτάς έτσι;». «Σε κοιτάω έτσι γιατί μας λήστεψαν», απαντά. «Τσέκαρέ με αν θέλεις». «Σε ποιο δωμάτιο μένεις;». Ο τύπος κολλάει, δεν απαντάει. Πηγαίνουν στη ρεσεψιόν και διαπιστώνεται ότι ο τύπος δεν είναι ένοικος του ξενοδοχείου. Στην απειλή ότι θα καλέσουμε την αστυνομία, η οποία παρεπιπτόντως ήταν μόλις μία πόρτα παραδίπλα, ομολογεί.

Σενάριο 4

Επιστρέφοντας ο Δημήτρης στο δωμάτιο για να βάλει κανά ρούχο, συναντά έναν τύπο με ράστα να κατεβαίνει από τον επάνω όροφο, ο οποίος του λέει στα αγγλικά: «Τι με κοιτάς έτσι;». «Σε κοιτάω έτσι γιατί μας λήστεψαν», απαντά. «Τσέκαρέ με αν θέλεις». Ο Δημήτρης τον βρίζει στα ελληνικά και τον αφήνει να φύγει. Ο τύπος κατευθύνεται στη ρεσεψιόν. Εκεί ζητά να βγει από το ξενοδοχείο. Ο ρεσεψιονίστ και η Γαλήνη δεν τον αφήνουν. «Έχει γίνει ληστεία. Πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθει η αστυνομία», του λένε. «Ποιο είναι το δωμάτιό σου;». Διαπιστώνεται ότι ο τύπος δεν είναι ένοικος του ξενοδοχείου. Στην απειλή ότι θα καλέσουμε την αστυνομία, η οποία παρεπιπτόντως ήταν μόλις μία πόρτα παραδίπλα, ομολογεί.

Και το πραγματικό σενάριο -

Σενάριο 5

Ο τύπος κατευθύνεται στη ρεσεψιόν. Εκεί ζητά να βγει από το ξενοδοχείο. Ο ρεσεψιονίστ και η Γαλήνη τον αφήνουν να βγεί, πατώντας το ειδικό κουμπί που ανοίγει την πόρτα. Μετά από 2 λεπτά, καταφθάνει ο Δημήτρης στη ρεσεψιόν. Έχοντας συνειδητοποιήσει τι είχε παιχτεί τους λέει. «Τη ληστεία πρέπει να την έκανε ένας τύπος με ράστα». «Μόλις τον αφήσαμε να βγει». Ο Δημήτρης τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο για να τον σταματήσει. Αντ’ αυτού, σταμάτησε 3 άσχετους που απλά τύγχανε να έχουν μακρυά μαλλιά. Αμέσως μετά αρχίζουν τη διαδικασία ακύρωσης των καρτών που είχαν κλαπεί. Το όλο σκηνικό σίγουρα σήμαινε το τέλος του ταξιδιού τους. Είχαν χάσει τα διαβατήριά τους, μισές από τις κάρτες ανάληψης χρημάτων, και τα δαχτυλίδια της Γαλήνης – μαζί και τη βέρα!!! Για ένα δίωρο τα πάντα είχαν σβηστεί. Στενοχώρια άπειρη. Μέχρι που ο Δημήτρης σκέφτηκε ότι μπορεί ο τύπος να είχε τουλάχιστον πετάξει το τσαντάκι. Όπως και όντως είχε κάνει. Βρέθηκε στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου... ο ράστα τύπος είχε πάρει μόνο τα λεφτά, μόλις 250 pesos! Και όλα ξανάρχισαν από την αρχή. Είχαν πάρει ένα μεγάλο μάθημα και το ότι είχαν πλησιάσει τόσο κοντά στο τέλος του ταξιδιού τους, τους έδωσε νέα πνοή. Το απόλυτα αρνητικό μετατράπηκε ξαφνικά σε απόλυτα θετικό, η στενοχώρια σε ευτυχία!!!

3 σχόλια:

Georgia είπε...

Φανταστικό!!!
Αν και ήξερα το τέλος, περίμενα με αγωνία να δω τι έγινε και ποιο σενάριο ήταν το αληθινό! Να αφήσεις το κλέφτη να βγει από την πόρτα!!! Ευτυχώς που σκεφτήκατε να ψάξετε!!!!

Κι έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε τη συνέχεια του ταξιδιού σας!!!!

Πολύ καλό!!!
χχχ

petropoulos είπε...

ouaou! i peripeteia sas exei lavei diastaseis tainias.

Armenakia είπε...

Teleiws tainia... kai ta synaisthimata mas antistoixa!
Skefthkame na psaxoume giati otan ton eidame na vgainei den kratouse tipota, an kratouse to tsantaki tha fainotan!!
Eyxaristoume paidakia gia ta kala sas sxolia!