Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Cordoba – η φοιτητούπολη


Η Cordoba είναι μία μεγάλη πόλη στην κεντρική περίπου Αργεντινή, μάλλον λίγο προς τα βόρεια. Χαρακτηριστικό της οι πολλοί φοιτητές και οι πολλές εκκλησίες. Στην πόλη αυτή πήραμε ένα μεγάλο μάθημα: βρήκαμε ένα πολύ όμορφο hostel για να μείνουμε τις 2 πρώτες ημέρες εκεί, και μάλιστα ήμασταν μόνοι μας σε ένα δωμάτιο 5 ατόμων, και τα ξημερώματα της δεύτερης ημέρας μας λήστεψαν μέσα από το δωμάτιό μας. Για 2 ώρες είχαμε χάσει τα πάντα (διαβατήρια, λεφτά, κάρτες, δαχτυλίδια) καθώς και τη γη κάτω από τα πόδια μας. Ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί και τελικά η απώλεια ήταν μόνο μερικά pesos – 50 ευρώ περίπου. Το μάθημα όμως μεγάλο και σηματοδότησε πάλι κάτι σαν την αρχή του ταξιδιού μας. Οι καυτές λεπτομέρειες της ληστείας ακολουθούν στο επόμενο επεισόδιο.

Κατά τ’ άλλα, η πόλη ήταν αρκετά όμορφη, με μεγάλους και πολλούς πεζόδρομους. Το καταπληκτικό ήταν ότι εκτός από αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στο δρόμο και άμαξες με άλογα. Δύο μέρες μας φιλοξένησε η couchsurfer Ana. Στο βίντεο μας ξεναγεί στο αγαπημένο σημείο της πόλης: από την ταράτσα ενός κτιρίου αντικρύζουμε μία εκκλησία. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα μνημείο για τις γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους αντιστεκόμενες στο δικτατορικό καθεστώς της Αργεντινής.Και για να μην ξεχνάμε και τη δουλειά μας... αφιερώσαμε και εδώ σχεδόν μία ημέρα ψάχνοντας μάταια ηχογραφητήρι για να βελτιώσουμε τον ήχο των βίντεό μας. Πήραμε τελικά ένα μικρόφωνο της πλάκας.. το οποίο αποδείχθηκε μάλιστα αργότερα άχρηστο!!!


1 σχόλιο:

Georgia είπε...

Με αυθεντική αφήγηση, όχι παίξε γέλασε!!!!

χχχ