Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Νησιά που επιπλέουν


Τα νησιά Uros, που βρίσκονται στη λίμνη Titicaca, είναι επιπλέοντα! Οι κάτοικοι τα φτιάχνουν οι ίδιοι με τα λεγόμενα Totora, κάποια φυτά δηλαδή που φυτρώνουν μέσα στη λίμνη. Τις ρίζες τους τις χρησιμοποιούν για τη βάση του νησιού. Στη συνέχεια, βάζουν στρώματα από totora και φτιάχνουν το νησί! Από αυτά φτιάχνουν και τα σπίτια τους και τις βάρκες τους! Τη σήμερον ημέρα, τα νησιά αυτά είναι πολύ οργανωμένα τουριστικά! Οι κάτοικοι, που είναι Aymara (αυτοί που είναι ιδιαίτερα ευτραφείς, τουλάχιστον οι γυναίκες), σε περιμένουν ντυμένοι παραδοσιακά. Σου δείχνουν τα σπίτια τους, σου πουλάνε σουβενίρ, σε κάνουν βαρκάδα με τις βάρκες τους και σε αποχαιρετούν τραγουδώντας! Τρελή οργάνωση και συνεργασία μεταξύ τους!

Στη διαδρομή μας για το Taquile, ένα ακόμη νησί της λίμνης, η λίμνη ήταν τρικυμισμένη και το βαρκάκι κουνιόταν αρκετά επικίνδυνα. Ευτυχώς φτάσαμε στο νησί! Να ναυαγήσει κανείς ανάμεσα στην Ηρακλειά και τη Δονούσα με 8-9 μποφόρ με το Σκοπελίτη, το καταλαβαίνω (αν και ποτέ δε συμβαίνει αυτό, διότι ο καπετάνιος είναι πολύ άξιος!). Αλλά να πας, από 2 μποφόρ στη λίμνη Titicaca, επειδή ο καπετάνιος είναι άχρηστος... έ, όχι!

Τα Αρμενάκια

5 σχόλια:

Georgia είπε...

Πολύ καλό!!!!!!!!!!!! :)

Unknown είπε...

kala o Dimitris me to sxolio tou mesa sto "skopeliti" einai ola ta lefta kaname poly gelio

Armenakia είπε...

Thanx, thanx aderfoula kai koumparoula!!! Eytyxws, zhsame!!! :)

Katerina K. είπε...

Κάθομαι στο σπίτι με την Σοφία την γλυκειά κορούλα μου που είναι τώρα 4 μηνών, δε βγαίνω πολύ και έτσι ταξιδεύω μαζί σας..
Καλά ταξίδια. Πολύ σας χαίρομαι!!!
Κeep walking and keep writing :)

Armenakia είπε...

Eyxaristoume Katerina! Xairomaste poy taxideyeis mazi mas. Kai to diko sou taxidi me thn koroula sou omws prepei na einai magiko!!!