Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Παλιά είχε το σχήμα ενός puma

Το Cusco ήταν η πρωτεύουσα των Inkas. Οι Inkas ήθελαν να δώσουν στην πόλη το σχήμα ενός πούμα. Όταν ήρθαν οι Ισπανοί κατακτητές, κατέστρεψαν την πόλη και τη μετέτρεψαν σε δικό τους, κατά κάποιο τρόπο, κέντρο. Μάλιστα λέγεται ότι υπήρχε ένας ναός των Inkas, που ήταν επενδεδυμένος με χρυσάφι, το οποίο οι Ισπανοί έλιωσαν και μετέφεραν στη χώρα τους. Στη συνέχεια, έχτισαν διάφορες εκκλησίες, πολλές θα έλεγα, και κτήρια αποικιακά. Αυτές οι πολλές εκκλησίες και τα κτήρια είναι που δίνουν στην πόλη αυτό τον, περιέργως, «ιταλικό» αέρα.

Το βράδυ ο κίτρινος φωτισμός της πόλης αναδεικνύει την ομορφιά της. Μάλιστα, φωτίζουν με αντίστοιχα κίτρινα – ειδυλιακά φώτα και τα μνημεία τους, δηλαδή ως επί το πλείστον τις εκκλησίες.

Σήμερα το Cusco είναι αδιαμφισβήτητα πρωτεύουσα των τουριστών. Πλήθη τουριστών συρρέουν στην πόλη με προορισμό το διάσημο πλέον Machu Pichu. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες φθάνουν το 1 εκατομμύριο ετησίως! Και, όπως φαίνεται σε όλο το Peru, ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Οι πρωτοβουλίες, βεβαια, είναι κυρίως ιδιωτικού ενδιαφέροντος. Αυτά για να παίρνουμε παράδειγμα εμείς οι Έλληνες... με πολύ αρχαιότερα μνημεία και προώθηση άθλια, κατά τη γνώμη μας!

Τα Αρμενάκια


4 σχόλια:

Georgia είπε...

Paidakia,

To video den paizei nomizw..... Leei:

This is a private video. If you have been sent this video, please make sure you accept the sender's friend request.

Mas ekoye th xara! 3anaanevaste to!

xxxx

alximist είπε...

Πρέπει να το κάνεται δημοσιο και οχι ιδιωτικό το βιντεο. Αχ, Κουσκο, μπορείτε να πάτε στο ματσου πιτσου? Η εντύπωση που είχα είναι ότι έχει κλείσει η γραμμή, και το Αγουας καλιεντες είναι ελαφρώς καταστραμένο... εαν έχετε όρεξη ρίξτε μια ματία στα βιντεάκια τις δικής μας πορείας στο Περού... τα έχω αναρτήσει με σειρά στο μπλογκ μου.
http://www.alximist.blogspot.com/
Συμβουλή - Να πάτε στο εστιατοριο the fallen angel και ας είναι ακριβό, είναι μοναδικό του είδους του....

Ανώνυμος είπε...

Ta mathate profanos gia tin Chile, me to 8.9 Rihter eee?? Hamos... Alla eseis mallon kala mou eiste! Sas skeftika..
polla filia

Armenakia είπε...

Eyxaristoume kai tous 2 gia thn enhmerwsh gia to video, ontws eixame xexasei na to kanoume public... alla twra paizei!
Alximist, ontws symfwna me tis plhrofories pou exoume ki emeis to Macchu Pichu einai kleisto... alla emeis to exoume hdh episkeftei Vlepeis, ta video pou etoimazoume einai ligo eteroxronismena, giati theloun poly douleia gia na ta anevazoume... na fantasteis emeis vriskomaste hdh ston Panama! Ta videakia sas tha ta doume otan exoume grhgorotero internet!
Spaste Petalaki,ontws eimaste mia xara... giati eimaste poly makrya! EYxaristoume pou mas skefthkes!