Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Lima, αιωνίως συννεφιασμένη


Ένα από τα ωραιότερα σημεία της αιωνίως συννεφιασμένης πρωτεύουσας του Περού είναι η κεντρική πλατεία της πόλης - η Plaza de Armas (το όνομα που έχουν όλες οι κεντρικές πλατείες των πόλεων στο Περού). Γύρω γύρω βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια, καθώς και ναοί.

Στον κεντρικό πεζόδρομο της Lima πετύχαμε τον "χριστουγεννιάτικο επιτάφιο": πρόκειται για μία περιφορά, στην οποία αντί του επιταφίου, περιφέρουν το νεογέννητο Χριστό, υπό τους ήχους μπάντας. Τα άτομα που σηκώνουν τα... βάρη φορούν επίσης στο λαιμό μία θηλιά. Οι πιστοί κουβαλούσαν ομοιώματα του Χριστούλη... στην ουσία κούκλες με τη μορφή του νεογέννητου Χριστού. Αφού λοιπόν τον έκαναν τη βόλτα του, πήγαν και τον εναπόθεσαν μέσα στην εκκλησία του. Άντε και του χρόνου!

Τα Αρμενάκια

4 σχόλια:

Miss Pink είπε...

παιδιά καλό Πάσχα να έχετε :)
συνεχίστε να περνάτε όμορφα να γεμίζουμε κι εμείς εικόνες :)

Georgia είπε...

Λοιπόν, ο συγχρονισμός για το ανάβασμα αυτού το βίντεο είναι πολύ καλός, μια και η μουσική που παίζει η μπάντα ακούγεται σαν νεκρώσιμη ακολουθία του Πάσχα... γιατί άραγε λυπούνται τόσο που γεννιέται ο Χριστός;

Άντε και καλό Πάσχα!!!!

Ευτυχώς εμείς θα δραπετεύσουμε από το κρύο Λονδίνο στην ανοιξιάτικη Ελλάδα. Η πρόβλεψη για Αγγλία είναι 0 βαθμοί κελσίου και χιόνι! Αν έχουν το θεό τους αυτοί οι Άγγλοι!!!!!!

χχχχχ

Ανώνυμος είπε...

χριστουγενα η πασχα ;

Armenakia είπε...

Miss Pink, eyxarisoume poly... an kai den tha exoume arnia klp... alla sigoura polles eikones gia na moirastoume mazi sas!
Georgia, ontws moiazei poly me ton epitafio ths panagitsas... me ton Xaramh...
Ante, na pate sthn Elladitsa na zestathei ligo to kokkalaki sas, giati oi aggloi to exoun parakanei mou fainetai!!!
Xristougenna htan... alla mallon se diko mas Pasxa parapempei!