Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Επισκευή του βιολιού από τον Norberto - Quito, Ecuador


Πόσο φανταστικό είναι οι συμπτώσεις στη ζωή να σου φέρνουν τόσο μοναδικές εμπειρίες! Κι αυτό γιατί...τη στιγμή που γνωρίσαμε το Luciano, ένα μουσικό από τη Χιλή, διαπιστώσαμε ότι από το βιολί είχε ξεκολλήσει το μπράτσο. Μεγάλη στενοχώρια. Ο Luciano αμέσως μας είπε ότι είχε γνωρίσει κι αυτός έναν επισκευαστή και ότι την επόμενη ημέρα θα πήγαινε το φλάουτό του για επισκευή.
Έτσι και γνωρίσαμε τον Norberto! Έναν από τους καλύτερους επισκευαστές βιολιού του κόσμου, ο οποίος έχει εδρεύσει τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα του Ecuador, σε ένα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σπίτι περιτριγυρισμένο από υπέροχη φύση. Αργεντίνος ο ίδιος, έχει ζήσει σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, στη Ρόδο! Πάθαμε φυσικά πλάκα όταν, ανοίγοντας τη θήκη του βιολιού για να του δείξουμε τη βλάβη, μας αποκρίθηκε στα ελληνικά "Δεν είναι πρόβλημα"!
Εκτός από το ότι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν υπέροχο άνθρωπο, γεμάτο πάθος για τη δουλειά του η οποία έκανε το Δημήτρη να καταλάβει ότι το να φτιάχνεις όργανα είναι τρόπος ζωής και όχι δουλειά, δόθηκε επίσης στη Γαλήνη η ευκαιρία να παίξει με βιολί αξίας 50.000 ευρώ (ένα από τα βιολιά της συλλογής του Norberto)! Και η πληρωμή για την επισκευή, ήταν ένα μπουκάλι κρασί και ένα τραγούδι από τα Αρμενάκια!
Τελικά υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο...

4 σχόλια:

Georgia είπε...

Καλά! Τι φανταστικό είναι το τραγούδι που παίζετε!!!! Ποιο είναι; Και φυσικά δεν είναι μόνο φανταστικό, είναι και πολυτιμότατο, αφού είναι παιγμένο με βιολί 50.000 ευρώ!!!!!

Armenakia είπε...

To tragoudi twn 50.000 euro einai o "Dentrolivanos"! Einai ontws poly wraio tragoudi!!!
xxx

Ανώνυμος είπε...

Ζητάω να μου χαρίσουν ένα βιολί Norberto.
Ευχαριστώ.

tha paei makria i valitsa... είπε...

Ζηλευουμε,,,ζηλευουμε,,,οι σκεψεις μας ταξιδευουν μαζι σας!!! καθως ειστε απο τους ελαχιστους που κατανουν τη μεγαλη αξια του να γνωριζεις τον κοσμο. η βαλιτσα μας μπηκε στο παταρι αλλα για ποσο, κανεις δε ξερει,,,,,φιλια κ σας παρακολουθουμε,σας εχουμε αναγκη!!!