Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Έρημος Tatacoa


Έρημος με κόκκινους και γκρι σχηματισμούς και διάσπαρτους, ψηλούς κάκτους. Οι όμορφες φωτογραφίες, που είδαμε στον ταξιδιωτικό οδηγό, τον οποίο -περιέργως για εμάς- συμβουλευτήκαμε, μας παρέσυραν σε αυτή την έρημο...
Το χωριό στο οποίο διαμείναμε διέθετε φυσικά μόνο ένα ξενοδοχείο (posada). Οι επισκέπτες του λιγοστοί, ως και ανύπαρκτοι... Και ο δημοφιλής τρόπος για να επισκεφτεί κανείς την κοντινή έρημο, κάτι moto - taxi, με τα οποία περιηγείσαι σε αυτή.
Ένα τέτοιο πήραμε κι εμείς, χωρίς να ξέρουμε από πριν τι μας επεφύλασσε η τύχη! Ξεκινήσαμε ξημερώματα σχεδόν. Μας φόρτωσε ο οδηγός στο τρίκυκλο αυτό και αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς την έρημο. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε μία 5ωρη περιήγηση. Η τιμή που καταφέραμε να κλείσουμε μας φάνηκε ικανοποιητική... δεν ξέραμε όμως ότι από την 5ωρη αυτή περιήγηση τις 2 περίπου ώρες θα τις δαπανούσαμε περιμένοντας στο αστεροσκοπείο της περιοχής ένα γκρουπ με καμιά 25αριά τσέχους να φάνε το πρωινό τους... Και το πλάνο, όπως διαμορφώθηκε εκ των υστέρων, προέβλεπε σταδιακή μετακίνηση ημών και των υπολοίπων 25 τσέχων με το moto-taxi του δικού μας και με μερικά επιπλέον moto-taxi φίλων του, που συγκέντρωσε λόγω της περίστασης!
Τα Αρμενάκια έχασαν την υπομονή τους (αφού πρώτα είχαν χάσει τον ύπνο τους, προκειμένου να περιμένουν στη μέση της ερήμου τους Τσέχους για να φάνε το πρωινό τους!). Πήραν μία γενναία απόφαση και αφού διεκδίκησαν τα λεφτά τους πίσω (πήραμε μόνο τα δύο τρίτα εξ αυτών...) πήραν με τα πόδια το δρόμο της επιστροφής. Δύωρος ποδαρόδρομος για το χωριό! Τουλάχιστον θα απολαμβάναμε την έρημο πεζή.
Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, από πάνω μας ίπταντο διάφοροι αγέρωχοι αετοί... δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε όμως πού βρίσκονταν τα θηράματα (snacks) τα οποία θα αποτελούσαν τη λεία τους. Έπειτα από ένα 20λεπτο αντιληφθήκαμε ότι ήμασταν εμείς τα υποψήφια snacks τους, μιας και ήμασταν οι μόνοι πεζοπόροι στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια...! Μας έπιασε ένας μικρός τρόμος και αρχίσαμε να επιταχύνουμε το βήμα μας, δηλαδή όπου φύγει φύγει στη μέση της ερήμου.

5 σχόλια:

chien andalou είπε...

Απορίες:

1. Τα αστεροσκοπεία στην Κολομβία σερβίρουν και πρωινό;
2. Οι Τσέχοι είχαν κάνει czech-in;
3. Το είδα το βιντεάκι, τι κερδίζω;
4. Πού πήγε το μουστάκι;

Γιορζ τρούλι

Armenakia είπε...

Απαντήσεις στις απορίες:
1. Απ' ό,τι φαίνεται κάποια αστεροσκοπεία στην Κολομβία λειτουργούν όχι μονο σαν πρωινάδικα, αλλά και ως καταλύμματα για Τσέχους... είχαν κατασκηνώσει εκεί τα πουλάκια μου για να κοιμηθούν κάτω από τ' άστρα!
2. Οι Τσέχοι είχαν κάνει czech-in αλλά δεν έλεγαν με τίποτα να κάνουν czech-out από το υπέροχο ξενοδοχείο- αστεροσκοπείο τους...
3. Κερδίζεις κάρτα μέλους στο fan club! Επιτέλους θα αποκτήσει και έναν κόντε ο σύλλογος!
4. Το μουστάκι δεν έφυγε... απλά δεν είχε φυτρώσει ακόμα!

Γιορζ σινσιρλι

alximist είπε...

Μια χαρα κρατανε και τα ταξιδια σας...
Από βραζιλία μερία δεν θα μας έρθετε?

Georgia είπε...

Ευτυχώς που δε γίνατε snack των αετών!!! Λες γι'αυτό να γέλαγαν όταν τους είπατε ότι θα γυρίσετε με τα πόδια;;;;;
χχχχ

Armenakia είπε...

Ola paizoun...!!! Pantws den tha mas arese mia tetoia katalhxh!!!
xxx