Τα Αρμενάκια με ένα λαούτο και ένα βιολί ταξιδεύουν παίζοντας παραδοσιακή ελληνική μουσική. Ταυτόχρονα, μοιράζονται μαζί σας σκηνές από το ταξίδι τους, συνοδευόμενες από τη δική τους μουσική.

Empanadas στο φούρνο με ξύλα!


Μία από τις ημέρες που μέναμε στο φανταστικό hostel της couchsurfer Maria, φτιάξαμε παραδοσιακές empanadas, στο φούρνο με ξύλα που έχει η Maria στην αυλή της. Μαζεύτηκαν λοιπόν διάφοροι φίλοι της Maria και οι διαμένοντες στο hostel και ξεκινήσαμε την παρασκευή των empanadas. Ευτυχώς στην παρέα είχαμε και ένα σεφ, χωρίς τον οποίο μάλλον η όλη προσπάθεια θα ήταν αποτυχημένη...

Οι empanadas είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα το οποίο συναντάς σε διάφορες παραλλαγές σε όλη την Αργεντινή, και όχι μόνο (είναι διαδεδομένες σε όλη τη Νότιο Αμερική!). Είναι κάτι σαν τις δικές μας τυρόπιτες, θα έλεγα: ψητές, τηγανιτές, με τυρί, με κρέας, με πατάτα και άλλα πολλά!

Εμείς φτιάξαμε τις συγκεκριμένες με κυμά. Τη ζύμη επίσης τη φτιάξαμε home made, με βασικά συστατικά το αλεύρι και το νερό. Αφού φούσκωσε, τις δώσαμε κυκλικό σχήμα και βάλαμε τα εντός συστατικά: κυμά με πολλά κρεμμύδια, πολλά λεμόνια και ντομάτα ψιλοκομμένη. Στη συνέχεια, τους δώσαμε ένα σχήμα, σαν πουγκάκια, και τσουπ καμιά δεκαριά λεπτά στο φούρνο και έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: